LEGO építőket keres a Ford

2014. 05. 01.
A LEGO Store Budapest szervezésében a Telekom bemutatja a LEGO Toronyépítés Világrekordot, amelynek keretében a szervezők és a támogatók, köztük a Ford egy öt napos, ingyenes programsorozattal várja május 21-25. között az érdeklődőket a Szent István Bazilikánál. 

Ebben az évben Magyarországon, a Szent István Bazilika előtti téren, május 21-25. között kerül megrendezésre a 46. LEGO Toronyépítés Világrekord, amelyet a Ford is támogat. Az előző évben az USA-ban egy iskola tanulói építették fel a világ legmagasabb LEGO tornyát, ami 34,43 méter magas volt. Az idén, a magyar gyermekek által felépítendő torony esetében 36 méteres magasság a cél, ami siker esetén új Guiness rekordot is jelent majd. A rekordmagasságú tornyot építő magyar gyermekeknek LEGO-kockákból kell majd összerakniuk olyan nagyobb elemeket, „téglákat”, amelyeket a munkát vezető két hivatalos dán LEGO-építő mester elhelyezhet a készülő építményben. 

A május 21-én kezdődő toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak az Bazilikához látogatók, mint például a LEGO mester építőakadémia, avagy a Ford autóépítő verseny és mozaiképítés.

„A LEGO szó említése kapcsán mindannyiunkban gyermekkorunk kedves emlékei idéződnek fel, és sokan még felnőttként is örömmel szentelnek időt a világ egyik legnépszerűbb játékának, amely minőségi, együtt töltött idővel ajándékozza meg a családokat. Éppen ezért nagy örömmel csatlakoztunk a LEGO Toronyépítés Világrekord-kísérletéhez, ahol nem csak a gyermekeket várjuk színes programokkal, akik megépíthetik LEGO-ból a jövő általuk megálmodott Ford modelljeit, vagy részt vehetnek az új Ford Mustang LEGO-mozaikjának elkészítésében, de szüleik számára is gondoskodunk látnivalóról, egy helyen tekinthetik meg ugyanis a jövőbemutató aktív biztonsági rendszerek széles tárházát felvonultató családi modelljeinket, mint például a B-Max-ot, C-Max-ot és Grand C-Max-ot, S-Max-ot és Kuga-t.” – avat be Somodi Viktória, a Ford regionális marketing igazgatója.

 „Ezen felül a Ford Magyarország Facebook oldalán májusban meghirdetjük a lehetőséget mindenki számára, hogy összeállítsa Ford LEGO-építő csapatát, akik együtt dolgozhatnak majd a rekormagasságú LEGO-torony felépítésén.” – teszi hozzá a marketing igazgató.

A torony várhatóan május 25-én, Gyermeknapon, vasárnap délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezt követően egész nap bárki megcsodálhatja, vagy akár fotózkodhat is az elkészült rekordméretű építménnyel.

„A budapesti Szent István Bazilika hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és történelmi emléke, egyben Magyarország egyik legismertebb idegenforgalmi nevezetessége. Ennek oka egyrészt a névadó szent királyt, az ország államalapítóját megillető tisztelet, a történelmi múlt, másrészt maga az épület műemléki és művészeti értéke. Nem mellesleg a Google Panoramio oldala szerint ez a tizedik hely a világon, ami előtt a legtöbb fotót készítik a helyiek és a turisták. Mindezek okán különösen nagy öröm számunkra, hogy a LEGO Toronyépítés Világrekord támogatása révén hozzájárulhatunk eme ikonikus épületünk világhírnevének tovább öregbítéséhez.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.

A PR igazgató ugyanakkor azt is elárulta, hogy a rekordmagasságú LEGO-torony építésének időpontja a Ford számára más szempontból is különös jelentőséggel bír: ezen a hétvégén, május 24-én kerül ugyanis megrendezésre az UEFA Bajnokok Ligája döntője, amely alatt a sorozatot a kezdetektől, 21 éve támogató Ford egy különleges Ford Mustang pillanattal búcsúzik az együttműködéstől. Az idén születésnének 50 éves évfordulóját ünneplő, a jövő évtől története során először Európában is forgalmazásra kerülő Mustanggal kapcsolatos meglepetésről a szakember egy későbbi, az eseményhez közelebbi időpontban ígért tájékoztatást. 

„A Ford Mustang 50 éves születésnapjára, illetve a vadonatúj modell európai forgalmazásának a jövő évben történő megkezdésére hívja majd fel a figyelmet a LEGO Toronyépítés Világrekord-kísérletre érkező gyerekek segítségével a helyszínen elkészülő Ford Mustang mozaik is.” – avat be a kommunikációs igazgató. 

A LEGO Toronyépítés Világrekord így a 2014-es Gyermeknap legnagyobb szabású magyarországi eseményének  ígérkezik, a szorgos kis építőket pedig a remélhetőleg kitartó munkára, és a 36 méteres rekordmagasság elérésére sarkallja majd az esemény egyik fő támogatójaként a toronyra is felkerülő Ford jelmondata: Go Further.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.