Elektromos és önvezető autók 2020-ra

2017. 01. 04.

2020-ra elektromos hajtású F-150 pickup, Mustang és Transit gyarapítja a Ford elektromos kínálatát; az Elektromos Autók és önvezető autók gyártási kapacitásának bővítésére 700 új amerikai munkahelyet teremt a vállalat.


FLAT ROCK, Michigan, 2017. január 3. – A Ford ma részletesen ismertette, melyik lesz az első hét új elektromos hajtású modell abból a 13-ból, amelyeket a következő öt évben mutat be: az amerikai piacon a legendás F-150 pickup és a Mustang hybrid változatának megjelenése várható, Európában pedig egy plug-in hybrid hajtású Transit Custom gazdagítja majd a kínálatot. Mindemellett egy tisztán elektromos hajtású SUV is érkezik; e világszerte forgalmazott modell hatótávolsága legalább 480 kilométer lesz.

Az autógyártó 700 millió dolláros beruházással bővíti az amerikai Michigan államban működő Flat Rock összeszerelő üzemet, olyan részleget hozva létre, ahol a legendás Ford Mustang és Lincoln Continental modellek mellett immár high-tech elektromos és önvezető autók is készülnek majd. A bővítéssel a Ford 700 új munkahelyet teremt Amerikában.

Mindez szerves része annak a tervnek, amelynek értelmében a vállalat 2020-ig 4,5 milliárd dollárt ruház be az elektromos hajtású autókba, takarékosabb, sokoldalúbb és erősebb modellekkel egészítve ki globális termékkínálatát. Ezt szorgalmazza az a nagyívű terv is, aminek révén a Ford autógyártó és mobilitási vállalattá kíván fejlődni, élen járva az elektromos hajtású és önvezető autók fejlesztésében és az új mobilitási megoldások kidolgozásában.

“Világszerte egyre több vásárló érdeklődik az elektromos autók iránt, a Ford pedig arra törekszik, hogy vezető szereplővé lépjen elő e téren, elektromos hajtású autókkal, újszerű szolgáltatásokkal és megoldásokkal téve jobbá az emberek életét,” nyilatkozta Mark Fields, a Ford elnök-vezérigazgatója. “Kínálatunk bővítése és beruházásaink világosan jelzik azt a nézetünket, hogy 15 éven belül az elektromos autók globális kínálata túlnő majd a belsőégésű motorral hajtott modellekén.”

Megérteni az ügyfelek igényeit


A Ford széles körű kutatásokkal vizsgálja, hogy az EV-tulajdonosok hogyan használják autóikat. 2005 óta a vállalat Észak-Amerikában több mint 520 ezer, globálisan pedig 560 ezer elektromos hajtású autót értékesített,

33 ezer Ford EV tulajdonos 58 millió különféle útjának elemzése után a Ford a következő tapasztalatokat szűrte le:

• Mindennapos közlekedésük során az autósok 88 százaléka 100 kilométert, vagy annál kevesebbet tesz meg. A plug-in hybrideket átlagosan 1100 kilométerenként tankolják újra, vagyis tulajdonosaik ritkábban járnak a benzinkútra
• Az autósok a lehető legtöbb kilométert szeretnék tisztán elektromos hajtással megtenni, és minél jobban megismerik a technológiát, annál kevésbé tartanak attól, hogy autójuk mozgásképtelenné válik a lemerült akkumulátor miatt
• A Ford EV tulajdonosok 80 százaléka naponta egyszer tölti az akkumulátort; 60 százalék ezt az esti órákra időzíti
• A Ford EV tulajdonosok együttesen 9,4 millió éjszakán át töltötték autóik akkumulátorát


A Ford egy másik kutatása szerint a tisztán elektromos hajtású modellek tulajdonosainak 92%-a azt tervezi, hogy jelenlegi járműve után a jövőben újra elektromos hajtású autót választ majd.


Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.