A Ford újraindítja európai gyártási tevékenységeit

2020. 04. 29.

A Ford újraindítja európai gyártási tevékenységeit, a munkavállalók fokozott védelmét szolgáló intézkedések bevezetésével

KÖLN, Németország, 2020. április 28. – A Ford ma megerősítette, hogy tervei szerint május 4-től újraindítja a kontinentális Európában jármű- és motorgyártási tevékenységét.

A következő Ford-létesítmények kezdik meg újra május 4-én a tevékenységüket, egyelőre szakaszosan: Németországban a Saarlouis jármű-összeszerelő üzem és a Cologne összeszerelő üzem és motorgyár, Spanyolországban a Valencia jármű-összeszerelő üzem, Romániában pedig a Craiova jármű-összeszerelő üzem és motorgyár.

A spanyol Valencia motorgyár május 18-tól működik majd újra, a brit Dagenham és Bridgend motorgyárak újraindításának időpontját pedig a későbbiekben erősíti meg a vállalat.

“Az európai koronavírus-járvány kezdeti csúcspontján túljutva egy újfajta környezetet kell teremtenünk, ezért a ‘vissza a munkába’ tervünk legfőbb prioritása, hogy a munkahelyeken meghonosítsuk a Ford globális szabványait, garantálva az emberek közti távoltartást, illetve a fokozott egészségvédelmi és biztonsági intézkedések bevezetését. Dolgozóinknak tudniuk kell, hogy megtesszük a megfelelő lépéseket a munkahelyi biztonságuk érdekében,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke.



A gyártás egyelőre kis volumenben kezdődik meg; az elsődleges cél a már szerződött gépkocsik leszállítása a márkakereskedőknek. A következő hónapokat a termelés fokozatos felfuttatása jellemzi majd, míg a vállalat újra visszaáll a teljes volumenű gyártásra. A gyártási terv ugyanakkor mindenkor tekintetbe veszi a beszállítók rendelkezésre állását, az egyes országokban érvényes mozgáskorlátozásokat, a Ford-márkakereskedések újranyitásának ütemét a legfontosabb piacokon, és természetesen a vásárlók részéről tapasztalható keresletet.

“A legfontosabb szempont a munkahelyek biztonsága lesz, amikor újraindítjuk a gyártást, és visszatérünk a munkához,” mondta el Martin Henning, a Ford Európai Üzemi Tanács elnöke. “Szakszervezeti vezetőink minden európai üzemünkre kiterjedően elfogadták azokat a kötelezően alkalmazandó intézkedéseket, amelyek a munkavállalók lehető legmagasabb szintű védelmét szolgálják, akár túlmutatva az egyes országok által előírt szabályozásoknál.”

A Ford átfogó intézkedés-sorozatot honosít meg emberek közti távolságtartás, illetve a dolgozók egészségét és biztonságát szolgáló szabályok hatékony betartására a vállalat európai gyáraiban és egyéb létesítményeiben. Íme néhány példa:


  • A Ford létesítményeibe belépő emberek kötelesek viselni a vállalat által biztosított arcvédő maszkot; ezen túlmenően arcvédő pajzsot kell használniuk azokon a gyártási helyszíneken és egyéb helyeken, ahol az emberek közti távolságtartás nem oldható me



  • A Ford létesítményeibe belépő emberek testhőmérsékletét már a bejáratnál egy olyan szkennelő berendezéssel kell megmérni, ami megfelel minden helyi és országos szintű rendeletnek


  • A dolgozók közérzetét és munkára való alkalmasságát felmérő, napi szintű önértékelő folyamat bevezetése; erre még azelőtt sor kerül, hogy a dolgozó belépne a Ford-létesítménybe
     
     
  • A munkaállomások átalakítása az emberek közti megfelelő távolságtartás érdekében; a munkahelyre való fokozatos visszatérés megszervezése, hogy elkerülhető legyen a nagyobb embercsoportok kialakulása az épületekben


Emellett a vállalat minden, a munkába visszatérő alkalmazott számára személyes “védőcsomagot” biztosít. A csomag egyszer használatos arcvédő maszkokat, többször használható lázmérőt és egyéb higiéniai eszközöket tartalmaz.



A Ford arcvédő maszkokat gyárt az európai létesítmények dolgozói számára. A Ford globális előírásainak megfelelően a vállalat által biztosított arcvédő maszkok használata mindenkinek kötelező, aki a Ford létesítményeiben dolgozik vagy odalátogat. A saját használatra szánt arcvédő maszkok gyártásával a Ford segít tehermentesíteni az egyéni védőfelszerelésekre szakosodott ellátási láncokat, amelyek így könnyebben teljesíthetik az egészségügyi intézmények és egyéb iparágak megrendeléseit.

A munkavállalók egy szűk csoportja az elmúlt hetek során is folyamatosan dolgozott a vállalat létesítményeiben, biztosítva a legszükségesebb folyamatok működését. Május 4-től e tevékenységek fokozatos felfutása is megkezdődik, hogy idővel beállhasson a megszokott szintre.

Május 4-től a nem termelő területeken dolgozó alkalmazottak is fokozatosan elkezdenek majd visszatérni munkájukhoz; elsősorban azok, akik kulcsszerepet játszanak az újraindítás megtervezésében és a legfontosabb üzleti folyamatokban, illetve azok, akiknek munkaköre megköveteli, hogy a kizárólag a Fordnál elérhető speciális berendezéseket (például a járműtesztelő készülékeket) használják. A nem termelő tevékenységet végző, jelenleg távmunkában dolgozó munkatársak továbbra is távolról dolgoznak majd, ideértve a részmunkaidőben foglalkoztatott alkalmazottakat is.

“Példa nélkül álló időszak ez az iparág történetében, de a legjobbat hozta és hozza ki a Ford munkatársaiból, akik közül sokan az Európa-szerte elindított kezdeményezéseink révén értékes támogatást tudnak nyújtani helyi közösségeik számára. Amint megint megkezdődik üzemeinkben a termelés, ezt a pozitív elkötelezettséget és magabiztos szellemiséget újra meghonosítjuk a munkahelyeken, hogy vásárlóink még több hasznát lássák e szemléletnek,” jelentette ki Rowley.


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.