A Ford pollenszűrője a vírusok egy részét is kiszűri

2020. 06. 03.

A Ford pollenszűrője segíthet a szénanáthától és allergiától szenvedő autósokon – sőt még a vírusok egy részét is kiszűri

2020. június 2. – A Ford ezentúl egy minden eddiginél hatékonyabb pollenszűrőt is kínál, ami védelmet nyújthat a szénanáthától és allergiától szenvedő autósoknak.

A világhírű szűrő-specialista Freudenberg által kifejlesztett Ford micronAir proTect rendszer rendkívül hatásosan akadályozza meg sokféle, komoly egészségügyi problémát okozó káros anyag, allergén, sőt vírus bejutását az utastérbe.



A továbbfejlesztett rendszerben a szokásos szén mellett egy speciális aktív réteg is található, amit titkos eljárással készítenek – többek közt valódi citromból kivont citromsavból. Ez az anyag természetes védelmet nyújt a káros baktériumok, élesztő- és egyéb gombák spórái ellen, sőt még vírusvédelmet is kínál.

“A por- vagy pollenérzékenység sok autós és utas számára komoly kellemetlenséget, sőt súlyos egészségügyi problémát jelent,” mondta Nigel Brackenbury, a Ford Európa vevőszolgálati alelnöke. “Ez a filter olcsón és hatékonyan óvhatja meg a Fordokban utazók egészségét, és kellemesebb közérzetet biztosíthat számukra.”

Hogyan működik?

A Ford micronAir proTect szűrő akár a 0,05 mikron méretű részecskéket is képes felfogni; ez a méret az emberi hajszál vastagságának ezredénél is kisebb. Az autó szellőző rendszerébe beépítve a filter hatásosan csökkenti a kabinba jutó káros részecskék mennyiségét, és segít a lehető leggyorsabban eltávolítani az esetleg vírusokat is tartalmazó, lebegő folyadékcseppeket, mérsékelve ezzel a fertőzés veszélyét.

A szűrő alapja az aktív szén, amit úgy terveztek, hogy fokozott védelmet nyújtson az utastérbe jutó szennyeződések, például a részecskék és a savas gázok ellen. A porszemek és a pollen legapróbb részecskéit egy többrétegű mikroszálas gát ejti csapdába.

A szűrő ugyanakkor másféle veszélyektől is megóvhatja az autó utasait, hiszen bebizonyosodott, hogy speciális aktív rétege a vele érintkező vírusok 99,9 százalékát elpusztítja; többek közt a sertésinfluenza (H1N1) és a HCov-229E vírusokat is. A pillanatnyi körülmények miatt egyelőre nem lehetett biztonságosan elvégezni azt a tesztet, ami megmutatja, hogy a filter a SARS-CoV-2 vírust is kiszűri, de a Freudenberg cég a koronavírus esetében is 99,9 százalékos hatékonyságra számít.

A koronavírusok a fertőzött emberek tüsszentésével, köhögésével vagy légzésével keletkező folyadékcseppeken utazva terjednek, és a felületeken megtapadva órákon, sőt napokon át aktívak maradnak. A légmozgások, a hőmérséklet és a páratartalom változása hatására ezek a vírusok újra a levegőbe kerülhetnek – ám ilyenkor a szűrő már megfogja őket.

A filter megvásárolható és beszereltethető a Ford márkaszervizekben; a szűrő jelenleg a Focus, Kuga, Mondeo, S‑MAX és Galaxy modellekhez áll rendelkezésre, de már most is megrendelhető a Fiestához, a Pumához és az EcoSporthoz, nyáron pedig a Transit Courier és a Tourneo Courier modellekhez is elérhető lesz.

Akik Ford micronAir proTect szűrőt szeretnének beszereltetni Fordjukba, számíthatnak az “Érintésmentes” szervizeljárásra, amikor a műhelyben a járművet fertőtlenítik, és burkolatokkal védik az emberi érintésnek kitett felületeket.

# # #

* Szellőző/klímarendszerekben való felhasználásra tervezett Ford micronAir® proTect réteg vírusirtó felületvédelemmel, amit egy gyümölcskivonaton (aktív összetevő: citromsav, CAS-szám 77-92-9 és/vagy 5949-29-1) alapuló funkcionális szűrőréteg biztosít. Biztonságos baktérium- és gombaölő felületvédelem számos Gram-pozitív és Gram-negatív baktérium, élesztő- és egyéb gombák ellen, valamint az ISO 18184 szabvány szerint vizsgált antivirális tulajdonságok (H1N1 influenzavírus és HCoV 229E koronavírus).

 

E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.