Óránként ad el egy autót a Ford Magyarországon

2014. 05. 12.
Megállíthatatlan a Ford a hazai piacon? Az év első négy hónapjában 2962 új Ford talált gazdára Magyarországon, ami azt jelenti, hogy idehaza átlagosan óránként egy autót adtak el a márka modelljei közül január és április között. Áprilisban ugyan 6 darabbal lecsúszott magyarországi személyautó- és hasznongépjármű piac képzeletbeli dobogójának legfelső fokáról, az év első négy hónapját tekintve ugyanakkor továbbra is 11,1%-os piaci részesedéssel őrzi hazai piacvezető pozícióját a Ford.

A Ford 2014 áprilisában 801 új autót regisztrálva, 11,23%-os piaci részesedést ért el, értékesítéseit 31,7%-al növelve a 23,8%-al bővülő piacon, amivel az első helyről 6 darabbal lemaradva a második helyen végzett a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon. Az év első négy hónapját tekintve ugyanakkor a márka 11,1%-os piaci részesedéssel, legközelebbi versenytársához képest mintegy 0,2 százalékpontos előnnyel továbbra is őrzi piacvezető pozícióját Magyarországon.

„Az év első négy hónapjában közel harmadával sikerült növelnünk értékesítéseinket a közel negyedével bővülő magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon. A piaci növekedés dinamikáját jelentősen meghaladó ütemben bővülő értékesítésünk motorja a személyautó piacon elért teljesítényünk volt: az előző év azonos időszakához képest mintegy 38%-al több személyautót értékesítettünk, ami 1,2 százalékpontos piaci részesedés növekedést is eredményezett.” – árulja el Szamosi Viktor, a Ford magyarországi értékesítési igazgatója.

„Az említett időszakban ugyanakkor továbbra is magasan, 17%-os piaci részesedéssel vezettük a kishaszongépjármű piac értékesítéseit, ahol haszongépjármű portfóliónk idén tavasszal, a Transit Courier érkezésével befejeződő teljes megújulása révén további növekedési potenciál áll előttünk.” – mutat rá Szamosi Viktor.

Személyautó fronton a márka hazai húzómodelljének a 2014-es év első négy hónapjában is az immáron két éve a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Focus volt (a Ford hazai értékesítésének 26,7%-át ez a modell tette ki január és március között), amit a Mondeo (14,3%), a Fiesta (9,4%) és az S-Max (6,4%) követett. Haszongépjárművek tekintetében a legsikeresebbnek továbbra is a Transit (12,9%) bizonyult, de rendkívüli népszerűségnek örvendett a Ranger (7,9%) is.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.