Európa legkelendőbb autója

2017. 05. 18.

A 2017. márciusi iparági adatok alapján a Ford Fiesta volt az európai piac legkelendőbb autója.

Márciusban 47.000 darab Fiesta talált gazdára, vagyis 12 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.* A Fiesta értékesítési eredménye túlszárnyalta a régió legkelendőbb személygépkocsija, a Volkswagen Golf eladásait.

A márciusban eladott Fiesták közel 70 százalékát gazdag felszereltséggel rendelték meg a vásárlók; a kínálat csúcsát képviselő Titanium változat aránya 17 százalék volt. A Fiesta értékesítési eredménye is hozzájárult ahhoz, hogy az európai piac márciusban eladási rekordot döntött 1,93 millió járművel, ami 10,8 százalékos növekedést jelent a tavaly márciusi darabszámhoz képest. Európa immár az USA-t is megelőzve a világ második legnagyobb újautó-piaca lett.**

A Ford kölni gyárában minden 86. másodpercben legördül egy új Fiesta a gyártósorról: videó megtekintése

Márciusban a Ford 199.000 járművet értékesített Európában (14 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakéhoz képest), s e mennyiségből 156.200 darab volt személygépkocsi (16 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor). Ezzel az eredménnyel a vállalat a teljes gépjárműpiac 9,2 százalékát mondhatja magáénak, és a Ford lett az európai piac második legkeresettebb autómárkája.



“A Fiesta márciusban újra az egyik legkelendőbb autónak bizonyult: a vásárlók továbbra is vonzónak találják a Fiesta különleges stílusát, erős és üzemanyag-takarékos motorjait, valamint kategória első vezetési élményét,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. „A márciusi értékesítési sikerhez kiemelkedően járult hozzá a Fiesta töretlen népszerűsége, a modell 40 éves történetének legmagasabb havi Fiesta értékesítési számait érte el a Ford márkakereskedői hálózat Magyarországon” - tette hozzá a Ford vezetője.

Európa öt legnagyobb autópiaca – Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Spanyolország – közül Spanyolország produkálta a legnagyobb növekedést a Fiesta értékesítésében, ahol 97 százalékkal több kelt el a modellből, mint az előző év márciusában. Olaszországban 21 százalék, Németországban pedig 18 százalék volt a növekedés mértéke. Az Egyesült Királyságban, ahol a Fiesta az eladási listák örökös éllovasa, 8 százalékkal erősödtek a modell eladásai. Magyarországon az első negyedévben 405 Fiesta talált gazdára, ami 10 százalék fölötti piacrészesedést jelent ami az elmúlt év hasonló időszakához képest is jelentős mértékű, 80 százalékos növekedés.


A vadonatúj Fiesta

A vadonatúj Ford Fiesta idén nyáron jelenik meg a márkakereskedésekben, s a vásárlók négy különleges modellváltozat közül is választhatnak. A kínálatban az alapmodellen kívül megtalálható a stílusos Fiesta Titanium, a Ford Performance izomautóinak hangulatát idéző Fiesta ST-Line és a gazdag felszereltségű Fiesta Vignale is.



A vadonatúj Fiesta olyan kifinomult vezetősegítő technológiákkal érkezik, amelyek eddig nem szerepeltek a sorozatgyártású kisautók európai felszereltségében; ilyen például a modellben debütáló, fejlett Gyalogosészlelő rendszer, amelynek segítségével megelőzhető az éjszakai gyalogosgázolás, vagy a Ford Aktív Parkolóasszisztens, amely önállóan fékez, hogy elkerülje az automatikus parkolás közben előforduló koccanásokat.

Az élvonalbeli motorok kínálatában az év második felében megtalálható lesz a Ford többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotorja (akár 140 lóerő teljesítménnyel), valamint a jövőre 120 lóerős 1.5 TDCi blokk, amely a Fiesta első, nagy teljesítményű dízel erőforrása.


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.