Ford átalakítja a kölni gyárat

2021. 03. 01.

A Ford Európa a fenntartható nyereségességre törekedve mindent megtesz az elektromos járművek bevezetéséért; egymilliárd dollár a kölni gyár átalakítására

2021. február 17. – Ma újabb fontos fejezet nyílik a Ford európai átalakulásában: a márka bejelentette, hogy az elektromos hajtású személyautókra összpontosít, emellett pedig jelentős mértékben bővíti és villamosítja piacvezető haszongépjármű-kínálatát.

A Ford ma elkötelezte magát, hogy 2026 közepére európai személyautó-palettájának 100 százalékában megjelenik majd a nulla károsanyag-kibocsátásra képes, tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtás, 2030-ra pedig a teljes kínálatban elérhető lesz a tisztán elektromos hajtás. Ezzel párhuzamosan 2024-re a Ford teljes európai haszongépjármű-kínálatában elérhetővé válik a tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtás, és 2030-ra a márka haszongépjárműveinek kétharmada várhatóan tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtással kel majd el.

A bejelentés közvetlenül azt követően történt, hogy a Ford arról számolt be: 2020 negyedik negyedévében újra nyereségessé vált Európában, és jelentős globális szintű beruházásra készül az elektromos hajtásláncok területén. A Ford 2025-ig világszinten minimum 22 milliárd dollárt fektet be a villamosításba, ami majdnem kétszerese annak az összegnek, amit a cég korábban az elektromos járművek fejlesztésére szánt.



“Miután sikeresen átstrukturáltuk üzleti tevékenységünket, és tavaly év végére újra nyereségessé váltunk, végre belevághatunk tervünk második fázisának megvalósításába, hogy új, izgalmas autókat kínálhassunk vásárlóinknak, egyre gyorsabb ütemben kialakítva az európai elektromobilitást,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke. “Úgy véljük, idén is hasonlóan erős tempót diktálunk majd Európában, jó úton haladva arrafelé, hogy elérjük a hat százalékos EBIT nyereséget, amit a Ford globális autóipari tevékenységeinek átalakítását szolgáló terv részeként határoztunk meg.”

A Ford az elmúlt két év során átalakította európai működését. E folyamatban központi szerepet játszott a szervezeti költségek egymilliárd dolláros csökkentése, az alulteljesítő piacok kiemelt kezelése, a célzottabb modellpaletta kialakítása, valamint a növekedés ösztönzését és a nyereségesség fokozását szolgáló partneri kapcsolatok.

A haszongépjármű üzletág növekedésének felgyorsítása

2020-ban a Ford már hatodik éve lett piacvezető az európai haszongépjármű piacon. Az európai nyereségesség szempontjából kulcsfontosságú a márka haszongépjármű üzletágának növekedése; ezt szolgálják az új termékek és szolgáltatások, az együttműködés a járműátalakító partnerek kiterjedt hálózatával, a Ford és a Volkswagen stratégiai szövetsége, illetve a Ford Otosan vegyesvállalat révén megvalósuló költséghatékony járműfejlesztési és beszerzési folyamatok.

Ugyancsak a haszongépjármű üzletág további erősödését szolgálja, hogy a Ford egy hálózatba kapcsolt szolgáltatásokból álló ökoszisztémát épít, amely segít az ügyfeleknek, hogy még hatékonyabban működtessék vállalkozásaikat. Ilyenek például az autók rendelkezésre állását és termelékenységét optimalizáló szolgáltatások (mint az akár öt járműre is használható FordPass Pro), vagy a Ford és az ALD Automotive által tavaly létrehozott Ford Fleet Management részleg, amely személyre szabott szolgáltatásokat kínál az olyan flottavásárlóknak, akik maximalizálni szereznék autóflottáik hatékony üzemeltetését.

A Ford és a Google ugyancsak nemrégiben jelentették be egy új együttműködési csoport, a Team Upshift felállítását, hogy újszerű, személyre szabott ügyfélélményeket kínálva teremtsék meg az új, adatalapú szolgáltatások lehetőségeit – a személyautók és a haszongépjárművek használói számára egyaránt.

Egymilliárd dolláros beruházás Kölnben

Felgyorsítja az átállást a jövő elektromobilitására, hogy a Ford egymilliárd dolláros beruházással modernizálja a Kölnben működő összeszerelő üzemét, ami a vállalat egyik legnagyobb európai gyártási központja, és egyben a Ford Európa székhelye is. A fejlesztés eredményeként a jelenlegi autógyártás helyszíne a Ford Kölni Elektromos Központjává alakul, amely (a Ford első ilyen európai létesítményeként) az elektromos járművek gyártását végzi majd.



A Ford megerősítette, hogy ebben az üzemben készül 2023-tól a vállalat első európai gyártású, európai vásárlók számára tervezett, nagy sorozatban készülő, tisztán elektromos hajtású személyautója, és a cég máris tervbe vette egy második elektromos jármű ottani gyártását is.

“Mai bejelentésünk az immár 90 éve németországi tevékenységünk központjaként szolgáló kölni üzem átalakításáról az egyik legfontosabb döntésünk már hosszú ideje. Ez a lépés világosan jelzi elkötelezettségünket Európa felé – és egy modern jövő felé, ahol növekedési stratégiánk középpontjában az elektromos járművek állnak,” tette hozzá Rowley.

“Az, hogy a Kölnben működő gyártási és fejlesztési létesítmény lesz a Ford európai elektromobilitási központja, fontos üzenet minden dolgozó számára,” jelentette ki Martin Hennig, a Ford-Werke GmbH üzemi tanácsának elnöke. “Mindez hosszú távú perspektívát kínál munkatársainknak, és arra ösztönzi őket, hogy ők is részt vegyenek ennek ezt az elektromos jövőnek a kialakításában.”

Rowley így összegezte az elhangzottakat: “Kivételes palettát állítunk össze elektromos hajtású járművekből, amelyek használatát ügyfélközpontú digitális szolgáltatások és élmények formálják majd még praktikusabbá, lehetővé téve vásárlóink számára, hogy velünk tartsanak a holnap elektromobilitása felé vezető úton, amelynek első állomása a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach E bevezetése. Piacvezető haszongépjármű üzletágunkkal együtt ez alapozza majd meg a Ford fenntarthatóan nyereséges európai működését.”

A Ford a következő hónapok során további részletekkel szolgál majd villamosítási terveiről és a kölni üzem átalakításáról.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.