Komplex vállalkozás fejlesztés az Autó-Zentai Kft.-nél

2022. 11. 02.

Kedvezményezett neve: AUTÓ-ZENTAI Javító és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 

Projekt címe: Komplex vállalkozás fejlesztés az Autó-Zentai Kft. versenyképességének növelése érdekében 

Szerződött támogatás összege: 117.378.275,- Ft A 

Projekt tartalma: A projekt megvalósításával a TEÁOR 4520'08 szerinti Gépjárműjavítás, -karbantartás tevékenységünk technológiai hátterét kívánjuk fejleszteni. A projekt keretében megvalósításra kerülő tevékenységek: 

Ingatlan beruházás: A folytatott tevékenységeihez szorosan kapcsolódik az ingatlan beruházás, amely egy új építésű 345 m2-es szerviz és vizsgáztató állomás lesz. A telephelyen jelenleg is rendelkezésre áll több kisebb műhely, de a projekt keretein belül megvalósuló ingatlan beruházás, nagy előre lépést jelent a cél életében. Az építkezéshez szükséges minden tervdokumentációs és műszaki leírás rendelkezésre áll, és az építési engedély is hatályba lépett. A szerviz és műszaki vizsgáztató állomás épület gépjárművek szervizelésére, javítására és műszaki vizsgáztatására szolgál majd. A szerviz és vizsgáztató állomás esetében a szerkezet mérete úgy lett kialakítva, hogy gépjárművel megközelíteni a keleti oldal irányából lehet és a vizsgáztató állomás részen lehetőség szerint nyugati oldalon történik a kihajtás. A mosó épületbe szintén keleti oldalról történik a behajtás és nyugat felé a távozás. Az épület egy könnyű szerkezettel, és szendvicspanel szigeteléssel lett tervezve, ami az új technológiájú építkezésnek megfelel. A szervizben több különféle gépjármű javítási folyamat végezhető majd. A vizsgabázissal együtt pedig egy komplex szolgáltatást biztosít ügyfelei számára. 

Eszközbeszerzés: Az eszközbeszerzés teljes egészében összefügg az ingatlan beruházással, mivel a projekt keretein belül tervezett eszközök mind az új építésű szerviz és vizsga bázis berendezései, gépei lesznek. A szervizben legkorszerűbb, és a legmagasabb szakmai színvonalat biztosító gépek kerülnek beszerzése, melyek a következők: 

 • 2 db Hidraulikus karosszéria nyomatókészlet SF 181 A 
 • 1 db Ravaglioli 255 LIKTA csápos emelő 6t 
 • 1 db Fékhatásmérő pad + lengéscsillapító vizsgálópad SZTV TEST LINE/2 
 • 3 db ABAC GENESIS csavarkompresszor I - 11 – 13 270 PLUSZ 
 • 1 db Monitoros kerekcentírozó berendezés CEMB ER 15 
 • 1 db Személygépkocsi holtjáték vizsgáló SZT. PDPC 
 • 1 db Nitromac F26 felniegyengető+polírozó 1 db Multifunkciós hegsztőgép Multipearl 210 4XL 1 db Kerékszerelő gép CEMB SM 645 
 • 1 db Emissziómérő környezetvédelmi állomás BrainBee System No. 1 D+B 
 • 7 db Ravaglioli KPX343 WK 5t kétoszlopos emelő 
 • 1 db Műszaki vizsga eszközcsomag 
 • 2 db Ipari nagynyomású meleg vizes mosó berendezés Kranzle Therm 1165-1 Tr. Ezen komplett szerviz és műszaki vizsgabázis kialakításának eredménye, a még hatékonyabb munkavégzés, és a munkákra vállalt idő lerövidülése.

Megújuló energia: a telephelynek igen magas az energia felhasználása. A minden napok során a gépek, berendezéseknek nagy az áramfelvétele. A projekt keretein belül 49 kWp napelem rendszer kerül kiépítésre, mely fedezi a telephely teljes energia ellátását, és csökken a környezetre gyakorolt károsító hatás. 

Képzés: A vizsga bázison csak olyan munkavállaló foglalkoztatható, aki rendelkezik ehhez kapcsolódó szakképesítéssel, ezért egy fő munkavállaló szakmai képzését biztosítjuk. 

Üzleti felhő szolgáltatás: az irodai munkavégzéshez szükséges Microsoft Office vállalati csomag bérlése a megvalósítási időszak alatt. 

A beruházásunk olyan fejlesztést eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültségünket, versenyképességünket és erőforráshatékonyságunkat, és hozzájárul az alkalmazotti létszám megtartásához. Célunk a szolgáltatásunk technológiai fejlesztése, mely által a vállalkozásunk hatékonysága, termelékenysége javul. Vállalkozásunk számára a beruházás kiemelt jelentőségű. Az ingatlan beruházással és új gépek megvásárlásával hatékonyabb munkavégzés lehetséges, melynek hatására az árbevétel, az üzemi (üzleti) eredmény és a termelékenység nő, a vállalkozásunk költségei pedig csökkennek, az alkalmazotti létszámot tartani tudjuk. 

A projekt befejezési dátuma: 2023.08.31.


Elérhetőségeink

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.Vélemények