Téli álom a Mustang Mach-E-vel? Felejtsük el!

Téli álom a Mustang Mach-E-vel? Felejtsük el!

2023. 06. 09.

Sok elektromos autó nem szereti a hideget, de ha odafigyelünk pár dologra, a Mustang Mach-E télen is a maximumot nyújtja. 

Téli álom a Mustang Mach-E-vel? Felejtsük el!

2023. január 20. - Hideg időben tényleg előfordulhat, hogy elektromos autónkkal kevesebbet tudunk autózni egy feltöltéssel, csakhogy ez legalább annyira függ tőlünk, mint a külső tényezőktől. Tulajdonképpen elég egy kis figyelem, és a Mustang Mach-E ilyenkor is kilométerek százain át használható; ehhez gyűjtöttünk most össze néhány hasznos trükköt.

 • Érdemes a FordPass alkalmazáson vagy a SYNC 4 képernyőjén beállítani, hogy mikor szeretnénk reggel elindulni, mert így az éjszakai töltésre kapcsolt autó előre felmelegíti az utasteret, és magát az akkumulátort is, ami melegen sokkal hatékonyabban működik

Mustang Mach-E

 • Ha csak tehetjük, parkoljunk garázsban vagy zárt helyen, így sem az autó, sem az akku nem hűl le túlságosan. És ha lehetséges, minden parkolásnál dugjuk töltőre az autót – még akkor is, ha nem lenne muszáj –, mert ezzel optimális hőmérsékletű marad az akkumulátor.
 • Ahelyett, hogy a kabint telefúvatnánk forró levegővel, használjuk inkább az ülések és a kormány fűtését, ami sokkal kevesebb áramot fogyaszt. Ha mégis a klímát választjuk, állítsunk be egy kellemes, de nem túl magas állandó hőmérsékletet, mert még ez is takarékosabb, mintha ki-be kapcsolgatnánk a fűtést.
 • Mindig takarítsuk le a havat az autóról, mert ezzel csökkenthetjük a légellenállást, és persze ezzel együtt az áramfogyasztást is. És ha már szóba került az ellenállás: figyeljünk oda a gumik nyomására, mert ha laposak, akkor többet fog fogyasztani az autó, ráadásul a lapos gumi könnyebben megcsúszik a lefagyott úton.

Ford Elektromos

 • Ha csak rövid távokat teszünk meg, inkább ne használjunk nagy teljesítményű gyorstöltőt. Az akkunak idő kell ahhoz, hogy felmelegedjen az erőteljes töltés felvételéhez, és lehet, hogy addigra már ki is húzzuk a töltőt. Ha hidegben, 10 fok alatt mégis gyorstöltőt kell használnunk, az első 10-15 percre kapcsoljuk ki az elektromos fűtést és a klímát, mert így jobb lesz a töltés hatásfoka.
 • Kapcsoljuk be az összes vezetéssegítő funkciót, főleg a kipörgésgátlót. Válasszuk a Whisper (Suttogó) üzemmódot, mert ilyenkor az autó enyhébben, vagyis energiatakarékosan gyorsít és fékez.
 • A Mustang Mach-E idővel megtanulja tulajdonosa vezetési szokásait, és ez alapján számolja ki a töltéssel még megtehető távolságot. Csakhogy ez a tél beálltával csalóka lehet, hiszen az autó még mindig nyári használattal számol, ezért tél elején (és persze nyár elején is) érdemes manuálisan visszaállítani a vezetési előzményeket.
 • Ezt így lehet elvégezni:
 • Settings
 • Vehicle
 • EV Driving History Reset
 • És egy utolsó tanács: a reggeli elinduláskor ne ijedjünk meg, ha az autó csak rövid hatótávolságot ígér; mihelyt az akkumulátor felmelegszik, ez az érték látványosan javulni fog!

Elektromos Mach-E

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

 • 2024. 02. 12.

  Új Ford Puma

  Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
  Új Ford Puma
 • 2024. 02. 05.

  Új Ford Mustang

  Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
  Új Ford Mustang
 • 2024. 01. 28.

  Vadonatúj Transit Connect

  A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
  Vadonatúj Transit Connect
 • 2024. 01. 28.

  Megújul a Ford Kuga SUV

  Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
  Megújul a Ford Kuga SUV
 • 2023. 11. 06.

  Vadonatúj Ford Transit Custom

  Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
  Vadonatúj Ford Transit Custom
 • 2023. 09. 28.

  Új Ford E-Transit flotta

  Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
  Új Ford E-Transit flotta
 • 2023. 08. 28.

  Ford Driving Skills for Life

  Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
  Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.