A Ford a kategória legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztásával és a szegmensben elsőként bevezetett technológiákkal kínálja a Transit Connect kishaszonjárművet

2015. 06. 10.
A Ford Transit Connect kishaszongépjármű új, még takarékosabb hajtásláncokkal és a szegmensben elsőként alkalmazott vezetősegítő technológiákkal jelenik meg. Az új 1,5 literes TDCi dízel a kategória legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztását kínálja.

A Ford bejelentette, hogy idén nyártól a Transit Connect áruszállító a kategória legtakarékosabb hajtáslánc-opcióival, valamint a szegmensben elsőként kínált vezetősegítő és kapcsolódási technológiákkal jelenik meg a piacon. A Ford bevezeti a modell kínálatában az új, rendkívül takarékos 1,5 literes TDCi dízelmotort, aminek CO₂-kibocsátása 99 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig csupán 3,8 l/100 km az ECOnetic modellváltozatban** – ez 6 százalékos javulást jelent a most kifutó 1,6 literes blokk értékeihez képest. A vásárlók most először PowerShift automata sebességváltót is rendelhetnek az 1,5 literes erőforráshoz. Mindemellett a Transit Connect a szegmens első modellje, amelyhez fejlett vezetősegítő rendszerek (többek közt Közlekedési Tábla Felismerés és a Sávtartó Asszisztens) is kaphatók, s ez a Ford első haszongépjárműve az európai piacon, amiben megjelenik hangvezérlésű SYNC 2 fedélzeti kihangosító technológia.

A dobozos, duplakabinos és Kombi karosszériaváltozatban, valamint rövid és hosszú tengelytávolsággal kapható Transit Connect rendkívül népszerűvé vált Európában: 2013-as bemutatkozását követően a modell értékesítési eredménye minden más vetélytársánál gyorsabban növekedett. Míg 2013-ban 36.800 Transit Connect talált gazdára, 2014-ben már 85 százalékkal több kelt el az autóból, s a modell 2015 első öt hónapjában is 58 százalékkal magasabb eladásokat produkált, mint az előző év azonos időszakában.  A Transit Connect áruszállító tágas és praktikus rakterének térfogata teljes rekeszfallal 2,9 illetve 3,6 m³, az elülső rakodótérrel együtt pedig 3,7 illetve 4,4 m³ (rövid és hosszú tengelytávolság, SAE-szabvány szerint mérve). Az autó hasznos teherbírása eléri az 1000 kilogrammot. A Transit, a Transit Custom és a Transit Courier mellett a Connect is a teljes egészében megújult és kibővített Transit-család tagja, amelynek sikeres modelljei 2015 első negyedévében Európa legsikeresebb haszongépjármű-márkájává avatták a Fordot.

“Intelligens kialakításának, remek fogyasztásának és tágas rakterének köszönhetően a vadonatúj Transit Connect igazi slágernek bizonyult az európai vállalkozások körében,” fogalmaz Phil Hollins, a Ford Európa haszongépjárműveinek marketingjéért, értékesítéséért és szolgáltatásaiért felelős igazgató. “Most pedig még vonzóbb ajánlattá válik, hiszen üzemanyag-fogyasztása tovább csökken, ráadásul olyan új technológiák is rendelhetők hozzá, mint a Közlekedési Tábla Felismerés vagy a Sávtartó Asszisztens.”

Új, üzemanyag-takarékos hajtásláncok nagyobb teljesítménnyel
A Ford új, 1,5 literes TDCi dízelmotorja megfelel a szigorú Euro VI károsanyag-kibocsátási előírásoknak; az erőforrást a vállalat két fázisban vezeti be a Transit Connect kínálatában. Az ECOnetic modellváltozatban teljesítménye 100 LE, forgatónyomatéka pedig 250 Nm – szemben az idén nyáron kifutó modell 95 lóerős és 230 Nm-es értékeivel. A Transit Connect ECOnetic változatban alapfelszerelésként jelenik meg Auto-Start-Stop rendszer és Aktív Hűtőrács technológia. Idén nyártól az 1,5 literes TDCi blokk 120 LE teljesítménnyel és 300 Nm forgatónyomatékkal is kapható lesz; a hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval párosított motor váltja majd le az 1,6 literes benzinmotoros automata modellváltozatot. 2016 tavaszától az 1,5 literes TDCi erőforrás további variánsai egészítik ki a Transit Connect kínálatát, leváltva a jelenlegi 1,6 literes TDCi motort, ami addig továbbra is 75, 95 és 115 lóerős kivitelben rendelhető meg.

Márkaszerviz hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.