FORD sikerek a Magyarországról irányított EDM piacokon

2016. 01. 12.
A Ford Közép és Kelet-Európai Értékesítő Kft. a felelős a magyar piacon kívül még 25 országért a régióban. A szentendrei székhelyű cég irányítja az EDM (European Direct Markets) működését 4 árazási és termékdefiníció szerinti zónába sorolva. A Ford jelenleg 25 országban rendelkezik importőrrel (Albánia, Andorra, Örményország, Bosznia, Bulgária, Fehéroroszország, Horvátország, Észtország, Gibraltár, Koszovó, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegró, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ciprus, Málta, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Türkmenisztán, Ukrajna) jövőre pedig 3 újabb ország – Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán – elindítása várható.

2015 Piaci adatok, eredmények:

2015-ben a teljes iparág a régió 25 országában 533000 gépjármű volt, ez 16,5 százalékos ill. több, mint 100 000 darabos visszaesést jelent 2014-hez képest (2014-ben a piac 638000 autó volt).
A csökkenés hátterében elsősorban az ukrán geopolitikai és gazdasági válság által eredményezett 55000 darabos piacvisszaesés, és az un. Sztán piacokon tapasztalható orosz gazdasági válság okozta negatív hatások, ill. alacsony olaj/gáz ár miatti gazdasági nehézségek és a helyi valuta jelentős leértékelődések miatti visszaesés állnak.

A nehézségek ellenére, 2015 decemberében a Ford a valaha volt legmagasabb havi részesedését érte el a régióban, 2563 db autó eladással átlag 5,9% piaci részt szerezve. 2015 teljes évben pedig a drasztikusan csökkenő piacméret ellenére összesen 29052 gépjármű értékesítésével bravúros teljesítményt bemutatva 10 százalékkal, 2578 gépkocsival növelte az értékesítési eredményét a régióban, 5,5 százalékos piacrésesedést szerezve.
Jelentős volumennövekedést a kishaszongépjárművek piacán és a flotta eladásokban ért el az autógyártó, jelenleg az EDM flotta penetráció kb. 30 százalék.

Amint Molnár Viktor, a Ford regionális ügyvezető igazgatója elmondta: „ A nem mindennapi siker több tényezőre vezethető vissza. Ezek között kiemelten fontos a Ford kiemelkedő minőségű és versenyképes árú megújult modellportfóliója, ezen belül is a tavaly 50. éves jubileumát ünneplő Transit mintegy 33 százalékos növekedést produkáló modellportfóliója, és a Ranger rendkívüli népszerűsége épp úgy, mint az SUV szegmensben elért részesedés erősödés, mely az újonnan bevezetett Ecosport modell népszerűségének és a Kuga 35%-os növekedésének köszönhető. 2016-ban a Ford SUV palettája tovább bővül, bevezetjük a vadonatúj felső kategóriás városi terepjárót, az Edge-t, melytől szintén sokat várunk.” A 2015-ben hosszú várakozás után bevezetett kultikus Mustang és a Vignale imázsa is hozzájárult a sikerhez”- avat be az ügyvezető.

A Ford a régióban 190 hivatalos Ford márkakereskedéssel van jelen. „Kiemelt célunk a márkaképviseletek minőségi szintjének emelése, ezért mintegy 20 FordStore és további 35 prémium Ford kereskedés megnyitását tervezzük 2016-ban. A FordStore-ok a régióban is ugyanazt az exkluzív vásárlói élményt fogják nyújtani, mint amit a nyugat-európai és magyarországi FordStore-okban már megtapasztalhattunk. Egyedül itt lesz lehetőség a prémium Ford termékek (Mustang, Edge, Vignale) megvásárlására olyan vásárlói környezetben, ahol a teljes modellpaletta bemutatása mellett a legújabb digitális bemutatótermi eszközök és technikák teljes tárházát felvonultatja.”- mondta el Szecsei László a Ford EDM piacokért felelős hálózatfejlesztési igazgatója.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.