A Ford bejelenti együttműködési szándékát a Team Sky csapattal

2016. 01. 14.
A Ford tegnap bejelentette, hogy új, több évre szóló partneri megállapodást köt a Team Sky csapattal, s így a vállalat lesz az elit kerékpárcsapat exkluzív autó- és haszongépjármű-szállítója. A Team Sky versenyzői, Chris Froome és Sir Bradley Wiggins az elmúlt négy év során háromszor is megnyerték a legendás Tour de France futamot. 2016-tól a Ford legújabb járművei segítik majd a csapat versenyprogramját, amelyben három Grand Tour futam is szerepel: a Tour de France, a Giro d’Italia és a Vuelta a España.

“Új együttműködésünk a Team Sky csapattal fantasztikus lehetőséget teremt arra, hogy megjelenjünk ebben az izgalmas sportágban, és hogy a kerékpársport szenvedélyes rajongói is megismerjék termékeinket,” nyilatkozta Anthony Ireson, a Ford Európa marketing-kommunikációs igazgatója. “E partneri megállapodásnak köszönhetően legújabb modelljeink az események középpontjában tűnnek majd fel, ahol ugyanolyan jól láthatják őket a helyszínen szurkolók, mint azok, akik világszerte a televíziós közvetítést nézve izgulják végig e hihetetlen országúti versenyeket.”

Az együttműködési megállapodás értelmében a Team Sky a csapat minden tevékenységéhez – vagyis a versenyprogramokhoz és a háttérben zajló munkához egyaránt – a Ford modellek széles skálájából választhat. A versenyek mezőnyében feltűnnek majd a Team Sky jellegzetes kék-fekete színeibe öltözetett Ford Mondeo kombik; ezeket a csapat sportigazgatói és szerelői használják majd. Emellett számos már Ford is megjelenik a csapat flottájában, így bármilyen futamon és bármilyen környezetben biztosítható a versenyzők támogatása.

Minden Kuga és S-MAX – valamint két Mondeo kombi – felszereltségének része lesz a Ford Intelligens Összkerékhajtása, amely remekül helytáll majd Belgium kemény, macskaköves útjain és az Alpok meredélyein. E technológia folyamatosan ellenőrzi az autó kerekeinek tapadását, és ennek megfelelően 20 ezredmásodperc alatt képes optimálisan újra elosztani az első és hátsó kerekekre jutó vonóerőt.

“A Ford tökéletes partnernek ígérkezik a Team Sky csapat számára, hiszen hasonló alapértékeket képvisel: a technológia és az innováció segítségével válaszol a nagy igénybevételt jelentő környezet gyorsan változó kihívásaira,” vélekedett Sir David Brailsford, a Team Sky csapatfőnöke. “Amint belevágunk versenyprogramunkba, a Ford sokszínű modellpalettája nagy segítségünkre lesz abban, hogy a Team Sky mindig az adott környezetnek leginkább megfelelő autót használhassa – így még több esélyünk nyílik a sikerre, és több versenyt nyerhetünk 2016-ban és a rákövetkező években.”

A Ford és a Team Sky együttműködése január végén veszi kezdetét az európai szezon első futamán, a január 28-án elrajtoló Majorca Challenge versenyen.

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.