Daytona 24 órás futam

2017. 01. 27.
A Ford Ganassi Chip Racing készen áll a Daytona Rolex 24 órás futamra

Tizenkét pilóta. Négy autó. Egy csapat. 

A Ford Chip Ganassi Racing IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságon és a FIA Hosszútávú Világbajnokságon indított csapatai ebben a hónapban egy közös cél érdekében egyesítik az erőiket: győzni akarnak a Daytona Rolex 24 órás futamon.

A Ford már a kezdetektől jelen volt Észak-Amerika leghíresebb motorsport-rendezvényén, mióta csak a verseny szervezői kialakították a futam jelenlegi, 24 órás változatát. 1966-ban, az első daytonai 24 órás versenyen Ken Miles és Lloyd Ruby aratott győzelmet a Ford GT MkII volánja mögött. Ugyanabban az évben a Sebring 12 órás futamot is megnyerték, azt megelőzően pedig Miles – és társpilótája, Denny Hulme – másodikként ért célba a Le Mans 24 órás versenyen. Idén a Ford Chip Ganassi Racing négy autóval, és autónként három pilótával áll rajthoz. A mezőnyben ott lesznek az INDICAR ászai, Scott Dixon (NZ) és Tony Kanaan (BR), aki 2015-ben már győzött itt egyszer egy Forddal, valamint a 67-es rajtszámú Ford GT (Ryan Briscoe/AU és Richard Westbrook/UK) és a 69-es Ford GT (Andy Priaulx/UK és Harry Tincknell/UK) teljes legénysége. Sébastien Bourdais (F) a 66-os rajtszámú Ford GT-vel áll rajthoz, társpilótái pedig Joey Hand (USA) és Dirk Müller (D) lesznek; tavaly ők nyertek Le Mans-ban a GTE Pro géposztályban. Billy Johnson (USA) a 68-as rajtszámú Ford GT-t vezeti majd; ő nemcsak arról közismert, hogy tavaly első lett egy Shelby GT350R-C versenygéppel az IMSA Grand Sport bajnokságon, hanem arról is, hogy részt vett a Ford GT fejlesztésében. Kanaannak ez lesz az első rajtja egy Ford GT volánja mögött, Tincknell pedig először versenyez a Daytona Rolex 24 mezőnyében, bár újoncnak véletlenül sem nevezhetnénk a motorsport világában. A csapatot Chip Ganassi irányítja – a világ egyetlen csapattulajdonosa, akinek vitrinjében egyaránt láthatók a Le Mans 24 órás, az Indianapolis 500, a Daytona 500, a Brickyard 400, a Daytona Rolex 24 és a Sebring 12 órás futamok győzelmi trófeái.

A Ford Chip Ganassi Racing idén is négy Ford GT-vel versenyez: kettővel az Észak-Amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságban, kettővel pedig a FIA Hosszútávú Világbajnokságon.

“Készen állunk, rá, hogy megkezdjük második évadunkat a Ford GT-vel,” mondta el Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. “A tavalyi évet elégedetten zártuk, hiszen minden tőlünk telhetőt megtettünk céljaink érdekében, ám ez nem jelenti azt, hogy a munkánk ezzel véget ért. A csapat remekül felkészült az idei szezon előtti rövid időszakban – és reméljük, arra is felkészültünk, hogy 2017-ben eredményesen versenyezzünk!”


Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.