Maximális, 5 csillagos biztonsági besorolás

2017. 09. 07.

A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos értékelést kapott a független Euro NCAP szervezet töréstesztjén.

Az európai piac legmodernebb technológiájú kisautója, a Fiesta fejlett megoldásokkal segít elkerülni az utasokat és a gyalogosokat fenyegető balesteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát; erre szolgál többek közt a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer is, ami immár éjszaka is képes megelőzni a gázolásokat.

Az Euro NCAP magas pontszámmal jutalmazta a Fiestában utazó felnőttek (87 százalék) és gyermekek (84 százalék) védelmét. A Fiesta maximális eredményt ért el az autók oldalirányú ütközését szimuláló teszteken, és magas pontszámot szerzett a frontális ütközi teszteken és azokon a vizsgálatokon, amikor az autó oldala egy merev oszlopnak ütközik. Az autó magas szintű védelmet biztosít minden utasának, és jó teljesítményt nyújt az ostorcsapás jellegű nyaksérülések mérséklésében is.Az Euro NCAP külön kiemelte és komoly eredményként értékelte, hogy a Fiesta felszereltségében olyan vezetősegítő technológiák szerepelnek, mint az Állítható Sebességhatároló és a Sávtartó Asszisztens; ugyancsak megemlítették a biztonsági öv előfeszítőt és överőhatárolót, ami első ízben jelenik meg a hátsó üléssorban; valamint azt, hogy az első légzsák a fej oldalsó részét, a mellkast és a medencét is védi.

“A legújabb Euro NCAP biztonsági szabványok minden eddiginél szigorúbbak, és nagyobb hangsúlyt kaptak a biztonsági technológiák is, amelyek segítenek a balesetek megelőzésében,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “A Fiesta ma már segít visszatérni a sávba, ha az autó kisodródna, és egy futballpálya hosszúságú szakaszon figyeli az utat, hogy a vezető időben észrevegye és elkerülje a veszélyes helyzeteket.”

A Fiesta karosszériájában 36 százalékkal több bóracél erősíti a legfontosabb pontokat, például a B-oszlop felső részét, amelynek új, T-keresztmetszetű kialakítása hatékonyabban vezeti el a tetőszerkezet felé az oldalütközés során ébredő erőhatásokat.

Az ajtók áttervezett keresztmetszete szintén az oldalütközés hatásaitól védi az autóban ülőket. Az ajtókban immár nyomásérzékelők is helyet kaptak, és ezek segítségével a visszatartó rendszerek több ezredmásodperccel gyorsabban aktiválódhatnak. Innovatív megoldás a vezetőoldali biztonsági öv csatjának kialakítása; a mechanikusan aktiválódó eszköz egy ütközés esetén megakadályozza az öv vízszintes szárának csúszását.A Fiesta az első Ford az európai piacon, amely az új, fejlett Végeselemes Analízis technológia alkalmazásával teljesítette az egész járműre kiterjedő számítógépes törésteszt-szimulációkat. Ez a megoldás előre jelezte, hogy a különböző biztonsági elemek – legyen szó akár a légzsákokról, akár a karosszériaszerkezet megerősítéseiről – hogyan működnek majd valós helyzetben, így a mérnökök optimálisan hangolhatták össze az autó védelmi rendszerét.

A Fiesta vezetősegítő technológiáinak működését két kamera, három radar és 12 ultrahangos érzékelő támogatja, amelyek együttesen 360 fokban átlátják az autó környezetét, és 130 méteres távolságban figyelik a Fiesta előtti útszakaszt, garantálva ezzel a Merőleges Parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens, az Adaptív Sebességtartó Automatika, az Automatikus Távfény, a Holttérfigyelő, a Keresztirányú Forgalomfigyelő, a Követési Távolságra Figyelmeztető rendszer, a Vezetőfigyelmeztető, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, az Ütközésre Figyelmeztető Rendszer és a Közlekedési Tábla Felismerés hatékony működését.

Eddig 11 Ford-modell szerzett 5 csillagos értékelést az Euro NCAP vizsgálatán: a B-MAX, az Edge, a Fiesta, a Focus, a Galaxy, a Kuga, a Mondeo, a Ranger, az S-MAX, a Tourneo Courier, valamint a Transit és a Tourneo Custom.

A vadonatúj Fiesta már kapható a márkakereskedésekben, és a vásárlók széles termékkínálatból választhatnak, amelyben egyaránt szerepel a stílusos Fiesta Titanium, a Ford Performance autóit idéző Fiesta ST-Line, a luxusszínvonalú Fiesta Vignale és a Fiesta Trend is.

Jövőre érkezik a 200 lóerős Fiesta ST izomautó, valamint a Fiesta Active crossover; ez utóbbi variáns az új Active modellváltozatok első képviselője, amelyeket a Ford a következő évek során minden modellcsaládjában meghonosít.


Forrás: Ford Sajtószoba


Márkakereskedés hírei

 • 2024. 02. 12.

  Új Ford Puma

  Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
  Új Ford Puma
 • 2024. 02. 05.

  Új Ford Mustang

  Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
  Új Ford Mustang
 • 2024. 01. 28.

  Vadonatúj Transit Connect

  A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
  Vadonatúj Transit Connect
 • 2024. 01. 28.

  Megújul a Ford Kuga SUV

  Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
  Megújul a Ford Kuga SUV
 • 2023. 11. 06.

  Vadonatúj Ford Transit Custom

  Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
  Vadonatúj Ford Transit Custom
 • 2023. 09. 28.

  Új Ford E-Transit flotta

  Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
  Új Ford E-Transit flotta
 • 2023. 08. 28.

  Ford Driving Skills for Life

  Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
  Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.