Új Ford Transit Custom

2017. 11. 30.

Európa legkelendőbb 1 tonnás áruszállítója még stílusosabb és modernebb lett 

A Ford új Transit Custom egytonnás haszongépjárműve új dizájnnal, vadonatúj utastérrel és még jobb használati értékkel csábítja az európai vásárlókat.

Az új Transit Custom a jelenleg forgalmazott modellváltozat sikerére épít, hiszen ez volt az európai piac legnagyobb darabszámban értékesített 1 tonnás haszongépjárműve, és az idén szeptemberig eladott 86.400 darabbal 2017-ben is piacvezetőnek számít. Az Európában decembertől megrendelhető új Transit Custom első példányait a tervek szerint 2018 elején vehetik át a vásárlók.



A Ford mérnökei nagymértékben áttervezték a forradalmian új Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotorral hajtott Transit Custom modellt, hogy az autót olyan új, fontos tulajdonságokkal ruházhassák fel, mint az új ECOnetic áruszállító változat még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztása és 148 g/km CO₂-kibocsátása.*

A merész, új orr-résszel kialakított egytonnás áruszállító ideális mobil irodai környezetet kínál felhasználói számára, s a teljesen újratervezett kabinban kategóriaelső tárolóhelyek, magasabb szintű komfort és ergonómia várja a vezetőt, nem beszélve a SYNC 3 vagy a MyFord Dock opciók által nyújtott egyszerű és praktikus csatlakozási lehetőségekről. A fejlett technológiák hosszú sorában a haszongépjárművek közt elsőként bevezetett Intelligens Sebesség Határoló is megtalálható.

“A Transit Custom már bevezetése óta folyamatos sikertörténetnek számít, az új modellváltozat pedig még magasabbra emeli a tétet,” nyilatkozta Bagyó Dávid, a Ford Magyarország haszongépjármű igazgatója. “A Ford mérnökei vásárlóink visszajelzéseit és véleményét figyelembe véve még stílusosabb, még praktikusabb és még intelligensebb járművet terveztek.”

Az új generációs Ford Transit lesz az alanya a Ford következő jelentős haszongépjármű-innovációjának is, hiszen a vállalat ebben a modellben vezeti be 2019-től a nulla károsanyag-kibocsátással is működni képes Plug-in Hybrid (PHEV) hajtást.



A PHEV Transit Custom fejlett hibrid rendszere 50 kilométeren át képes nulla károsanyag-kibocsátással mozgatni az autót, amelynek hosszabb hatótávolságáról a többszörösen díjnyertes 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor gondoskodik. A Plug-in Hybrid változat menetpróbáit még idén decemberben megkezdik Londonban a márka flottapartnerei.

A 2012 végén bemutatott Transit Custom volt a Ford megújult haszongépjármű-palettájának első képviselője (a kínálatban később a Transit Courier, a Transit Connect és a Transit is megjelent), és kulcsszerepet játszott abban, hogy 2015-ben a Ford lett az európai haszongépjármű-piac első számú szereplője, és hogy a pozícióját azóta is sikeresen őrzi a márka.

A Ford augusztusban bejelentette, hogy növeli a Transit, a Transit Custom és a Tourneo Custom modellek gyártási kapacitását, hogy kielégíthesse a fokozott keresletet. A török Ford Otosan vegyesvállalatba történt 52 millió dolláros beruházással a Kocaeli üzem termelése évente 40 ezer darabbal, összesen évi 330 ezer darabra nőtt.



Új, friss külsővel érkezik a kínálat csúcsa, a Sport változat

Az új Transit Custom modellcsalád élén a dinamikus, 170 lóerős Sport változat áll, ami Magyarországon háromféle felépítménnyel és számos üléskombinációval rendelhető meg (Tourneo Bus M1 kivitelben, rövid tengelytávolsággal és Transit Van kivitel rövid és hosszú tengelytávval egyaránt.


A Sport változat megkülönböztető jegye a motorháztetőn végighúzódó eltérő színű kettős sáv és az új modellhez tervezett külső karosszériaelemek. A sportos stílus a kabinban is visszaköszön, ahol új, domborszövésű textilbetétek és bőrborítású üléspárnák kombinációja alkotja a látványos Ebony kárpitozást.


További részletek:

Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

  • 2024. 02. 12.

    Új Ford Puma

    Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
    Új Ford Puma
  • 2024. 02. 05.

    Új Ford Mustang

    Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
    Új Ford Mustang
  • 2024. 01. 28.

    Vadonatúj Transit Connect

    A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
    Vadonatúj Transit Connect
  • 2024. 01. 28.

    Megújul a Ford Kuga SUV

    Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
    Megújul a Ford Kuga SUV
  • 2023. 11. 06.

    Vadonatúj Ford Transit Custom

    Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
    Vadonatúj Ford Transit Custom
  • 2023. 09. 28.

    Új Ford E-Transit flotta

    Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
    Új Ford E-Transit flotta
  • 2023. 08. 28.

    Ford Driving Skills for Life

    Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
    Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.