’Ford Jobb Világ’ projekt

2018. 01. 08.

A Ford Motor Company bejelentette a Bill Ford Jobb Világ Projekt (BFBWC) részeként működő, 200 000 dolláros alap létrehozását, hogy két olyan nemzetközi projektet támogasson, amely jelentős fejlődést hoz az Indiában és Mexikóban élő emberek számára az egészség és a higiénés körülmények területén.

„Nagyon büszke vagyok munkatársaink tevékenységére, akik azért dolgoznak, hogy a világban pozitív változások következzenek be,” fogalmazott Bill Ford. „Az alapvető szükségletekhez való hozzáférés sok közösség számára még mindig nem egyértelmű, és ennek a projektnek azonnal érzékelhető az emberek életminőségére gyakorolt pozitív hatása.“


India

Az indiai Kancheepuram Chennaion kívül eső, vidéki területein, ahol az illemhely és a saját mosdó ismeretlen fogalom, a 140 000 dolláros alap a következőket biztosítja:

 • 100 darab, lakóhelyen kialakított SMART illemhelyet, amely 3 faluban 300 vécét jelent. A SMART illemhely belső világítással van ellátva, lehetőség van benne a kézmosásra, illetve a fenntartható használat és a karbantartás érdekében föld alatti, dupla derítős rendszerrel működik.
 • A helyes higiénés és egészségügyi gyakorlat elsajátítását célzó programot az ott élők számára.


„Ezekben a falvakban az emberek általában a szabad ég alatt végzik a szükségüket,” mondta el Jennifer Leonard, a Ford fékrendszer-mérnöke, aki egyben a projekt vezetője is. „Ez a gyakorlat a betegségek terjedéséhez és a gyermekhalandóság, illetve a nők elleni támadások számának növekedéséhez vezet. Ezzel a programmal az a célunk, hogy javítsunk az egészségügyi körülményeken, valamint lehetőséget nyújtsunk az embereknek arra, hogy elvonulhassanak, s ezáltal méltóságot és a biztonságot biztosítsuk számukra.”Mexikó

A mexikói Hermosillo melletti Guayacanban drága kincs az ivóvíz. A 60 000 dolláros támogatási alap a következőket fedezi:

 • A Guayacan Közösségi Központ létrehozását, ahol a lakosok tisztított vízhez, illemhellyel felszerelt fürdőszobához és a kézmosáshoz elengedhetetlen folyóvízhez juthatnak.
 • Otthoni vízszűrő rendszer biztosítását 750 család számára, egyszeri, 5 dolláros díj befizetése ellenében. A Ford az Aqua Clara International nevű céggel dolgozik együtt, amely egy víztisztítókat gyártó michigani nonprofit cég.
 • A helyi egyházzal együttműködve, vasárnaponként ingyenes reggelit.
 • Olyan közösségi központ létrehozását, amely egyúttal további képzéseknek és egyéb nonprofit szolgáltatásoknak ad majd otthont.


„Mexikó északnyugati részén a vízben magas az arzén mennyisége. Ez a projekt biztosítja az emberek számára a biztonságos ivóvízellátást, valamint egy olyan helyszínt, ahol találkozhatnak és összegyűlhetnek,” magyarázta el Cindy Turner, a Ford mérnöke és a projekt vezetője. „A tiszta víz alapvető szükséglet, ezért bízunk abban, hogy a projekt óriási hatással lesz a közösségre.”


Forrás: Ford SajtószobaMárkakereskedés hírei

 • 2024. 02. 12.

  Új Ford Puma

  Új Ford Puma: csúcstechnológiás városi ragadozó Sportkocsis vezetői környezet,…
  Új Ford Puma
 • 2024. 02. 05.

  Új Ford Mustang

  Az Új Ford Mustang: amerikai legenda egy új korszak technológiájával Bemutatásra…
  Új Ford Mustang
 • 2024. 01. 28.

  Vadonatúj Transit Connect

  A Ford Pro bemutatja a vadonatúj Transit Connect et kimagasló kényelmi funkciókkal…
  Vadonatúj Transit Connect
 • 2024. 01. 28.

  Megújul a Ford Kuga SUV

  Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere,…
  Megújul a Ford Kuga SUV
 • 2023. 11. 06.

  Vadonatúj Ford Transit Custom

  Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom…
  Vadonatúj Ford Transit Custom
 • 2023. 09. 28.

  Új Ford E-Transit flotta

  Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss A Ford E-Transit…
  Új Ford E-Transit flotta
 • 2023. 08. 28.

  Ford Driving Skills for Life

  Már lehet jelentkezni a Ford Driving Skills for Life ingyenes, félnapos gyakorlati…
  Ford Driving Skills for Life

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autó-Zentai Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autó-Zentai Kft.